Home » Blog » Welke chocolade past het best bij jou?

Welke chocolade past het best bij jou?

door crjonline
Chocolade

Veel mensen worden gelukkig van chocolade, dit is ook helemaal niet gek want er zit een stofje in die je een blij en gelukkig gevoel geeft. Dit stofje heet fenylethylalanine. Fenylethylalanine maakt in je hersenen endorfine aan, dit wordt ook wel het gelukshormoon genoemd. Maar van welke chocolade word jij echt gelukkig: puur, melk, wit of ruby chocolade? Lees verder als je jouw chocolade match wilt weten.

Pure chocolade

De naam zegt het al: pure chocolade is de meest pure vorm van chocolade. Het bestaat uit cacaopasta, cacaoboter, en suiker. Pure chocolade heeft het hoogste cacaogehalte in vergelijking met de andere soorten chocolade. Het is daarom ook de gezondste soort chocolade. Een stukje pure chocolade per dag is dus gezond! Je kunt ook nog kiezen hoe gezond je jouw pure chocolade eet, dit heeft te maken met de hoeveelheid cacao in de chocolade zit. Pure chocolade moet minstens uit 35% cacao bestaan, en dit kan verhoogd worden tot 99%.

Donkerw chocolade heeft de meest intense smaak van alle soorten chocolade. Ben je een echte fijnproever en hou je van goede kwaliteit? Dan is pure chocolade echt iets voor jou. Doordat er minder suiker en andere toevoegingen in zitten komt, de smaak van de cacaobonen meer naar voren.

Melkchocolade

De populairste chocolade soort is melkchocolade. In Nederland wordt er gemiddeld per persoon per jaar vijf kilo chocolade gegeten! Deze soort bestaat uit cacaomassa, cacaoboter, suiker en melkpoeder. Melkchocolade moet minimaal 25% cacao bevatten. In heel veel chocoladeproducten zit melkchocolade, zoals repen, chocolade, harten, noten bedekt met chocolade en nog veel meer. Diverse chocoladeproducten zijn ook te koop bij candyonline.nl. Hou je van een mildere, romige smaak? En hou je van variatie? Dan is melkchocolade de perfecte match voor jou!

Witte chocolade

Wist je dat witte chocolade eigenlijk geen chocola is omdat het geen vaste cacao bestanden bevat? Witte chocolade bestaat uit cacaoboter, melkpoeder, en suiker. Als je echt een zoetekauw bent dan is witte chocolade echt iets voor jou, want er zitten vaak dertien suikerklontjes suiker in een reep chocolade. Witte chocolade kan goed gecombineerd worden met andere smaken omdat het een minder intense smaak heeft. Het is een zachte en romige chocolade, en omdat er meer vet in zit dan de ander soorten chocolade smelt het snel op je tong.

Ruby chocolade

De nieuwste soort chocolade is ruby chocolade. In 2017 heeft het Belgische chocoladebedrijf Barry Callebaut een roze chocoladesoort ontwikkeld. De cacaobonen worden op een speciale manier verwerkt, waardoor de chocolade een fruitige smaak krijgt en een bijzondere roze kleur krijgt. Cacaobonen worden normaal gefermenteerd om pure en melkchocolade de welbekende smaak te geven, maar de cacaobonen die worden gebruikt om ruby chocolade te maken, worden niet gefermenteerd. Hierdoor krijgt de chocola de roze kleur die natuurlijk bestaat in de cacaobonen. De smaak van ruby chocolade zit tussen de smaak van witte chocolade en melkchocolade in. Ruby chocolade is een zoete chocolade met een licht zure smaak.

Gerelateerde berichten