Home » Fysiek

Fysiek

Huid van dame

Collageenvezels, thermisch coagulatiepunt, niet-invasieve lifting… Een aantal moeilijke termen die een voor een gelinkt kunnen worden aan een nieuw product op de markt: de 10THERA.

Voor jou als medisch schoonheidsspecialiste zijn deze begrippen misschien niet meer zo vreemd, maar toch geven we graag de nodige uitleg over dit eerste tweelijnige HIFU-toestel op de Belgische markt. Pak uit met de nieuwste HIFU-technologie in jouw eigen kabinet!

Wie heeft er baat bij?

Je krijgt waarschijnlijk regelmatig klanten in je stoel met specifieke wensen. Een natuurlijke lifting, een behandeling voor uitgezakte wangen, een dubbele kin of huidverslapping… Vanaf nu kan jij hen een (bijna) pijnloze, maar toch effectieve HIFU-behandeling aanbieden dankzij de 10THERA. Dit toestel is namelijk ideaal voor zij die een relatief korte behandelingstijd voor ogen hebben. Bovendien zorgt het apparaat voor een behandeling zonder enige beschadiging aan het huidoppervlak, wat een enorme stap vooruit betekent in de wereld van de face lifting. En last but not least: deze nieuwe technologie garandeert een behandeling zonder enige zichtbare markeringen achteraf.

Een tweelijnige HIFU-behandeling met de 10THERA is, net zoals de traditionele HIFU-werking, perfect voor heel wat specifieke behandelingen. Het werkt bijvoorbeeld op de contouren van de kaaklijn en wangen, het behandelt slappe oogleden, zorgt voor een lift van de wenkbrauwen of verwijdert rimpels.

Hoe een HIFU-behandeling werkt…

HIFU, ook wel High Intensity Focused Ultrasound genoemd, is een behandeling op basis van geluidsgolven. Het gaat hier om een niet-invasieve lifting methode, waarbij ultrasone klankenergie wordt geleverd aan de dieper gelegen huidlagen, zonder dat het huidoppervlakte wordt beschadigd. Er komt hierbij een warmte vrij van zo’n 60° tot 80° om een thermisch coagulatiepunt te vormen. Tijdens het herstelproces wordt collageenaanmaak bevorderd, waardoor dit collageen steviger wordt en zo zijn elasticiteit terugkrijgt. Het is ook niet onbelangrijk om te vermelden dat deze manier van lifting nauwelijks hersteltijd vraagt. Complicaties komen zelden voor en er werd bovendien al heel wat onderzoek verricht waaruit de veiligheid van deze methode bewezen wordt.

Het voordeel van tweelijnige werking

Om een lang verhaal kort te maken: de tweelijnige eigenschap zorgt voor een halvering van de behandelingstijd. Het toestel kan namelijk met twee lijnen tegelijk bestralen. Hierdoor wordt de thermische coagulatiezone twee keer zo groot, en bijgevolg de behandelingstijd voor de helft korter. Om het in medische termen uit te leggen: 200 shots van de 10THERA staan gelijk aan 400 shots van een ander éénlijnig HIFU-toestel. Een hele vooruitgang in de medische schoonheidswereld, dus. In cijfers kunnen we stellen dat de beste resultaten al 1 tot 2 maanden na de behandeling zichtbaar zijn. Deze blijven tot 6 maanden zichtbaar.

0 FacebookTwitterPinterestEmail
Arts in ziekenhuis

Standaard of aanvullend verzekeren? Wel of geen vrijwillig eigen risico? Een naturapolis of een restitutiepolis? Wie een nieuwe zorgverzekering wil afsluiten, komt voor een hoop vragen te staan. De antwoorden op deze vragen zijn vaak afhankelijk van jouw persoonlijke situatie en de mate waarin je bereid bent financieel risico te lopen. Benieuwd wat dit voor jou betekent? In dit artikel delen we tips hoe jij een passende zorgverzekering kiest.

Standaard verzekeren

Iedereen die woont of werkt in Nederland is verplicht een basisverzekering af te sluiten. Hiermee ben je verzekerd voor de belangrijkste zorgsoorten. Je hebt hierbij de keuze uit een naturapolis, restitutiepolis of een combinatiepolis. De inhoud van deze verzekeringen is voor iedereen gelijk. Wel

zit er wel een verschil in de premie en de zorgkosten die een zorgverzekeraar vergoedt.

Voor een verzekering met een restitutiepolis wordt over het algemeen een hogere premie in rekening gebracht. Wel staat er vrije keuze uit zorgverleners tegenover. Wie voor een naturapolis kiest, kan enkel bij gecontracteerde zorgaanbieders terecht. Heb je een naturapolis en wil je toch naar een andere zorgaanbieder toe? Dan is een deel van de kosten voor eigen rekening.

Uitbreiden met aanvullende dekkingen

Aanvullende verzekeringen dekken de kosten die niet of niet geheel worden vergoed uit de basisverzekering. Met name voor de tandarts, de fysio en alternatieve geneeswijzen worden vaak aanvullende dekkingen afgesloten. Of aanvullend verzekeren ook voor jou nuttig is, hangt onder meer af van je leeftijd en je gezondheid. Ook je medische geschiedenis speelt hierbij een rol.

Heb je een goed beeld van welke zorg je denkt nodig te hebben? Bereken of de vergoedingen opwegen tegen de premie die je moet betalen. Mocht hier geen duidelijke conclusie uitkomen, dan kun je er voor kiezen om wat extra geld achter de hand te houden.

Hoogte van het eigen risico

Anno 2022 is het verplicht eigen risico vastgesteld op €385. Dit bedrag kun je vrijwillig ophogen tot een maximum van €885. In ruil hiervoor ontvang je korting op de maandelijkse premie voor de basisverzekering. Dit kan financieel voordelig uitpakken voor als je verwacht weinig tot geen zorg te gebruiken. Wist je trouwens dat je ook op je zorgpremie kunt besparen door deze in één keer te betalen voor een heel jaar? Bij de meeste zorgverzekeraars bespaar je hier zo’n 1 tot 2 procent mee. Vergeet daarnaast niet om zorgtoeslag aan te vragen als je inkomen niet te hoog is.

0 FacebookTwitterPinterestEmail
Handen van oudere mensen

Ouderen willen het liefst zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Ze willen een vertrouwelijke omgeving om hen heen. Ze voelen zich prettig in een buurt waar ze iedereen om zich heen kennen. Een actieve houding en mobiliteit draagt bij aan de mogelijkheid om langer thuis te wonen. Wij raden aan om gezamenlijk met de mensen om je heen te kijken naar de mogelijkheden. Het is belangrijk dat iedereen lekker in zijn of haar vel zit. De wensen kunnen worden besproken.  Op basis van de wensen kunnen er bijpassende activiteiten worden geactiveerd, ook al zit je in een rolstoel. Lees snel verder en ontdek de drie tips voor het verbeteren van de mobiliteit bij ouderen.

  • Zorg voor nieuwe gewoontes

De gewoontes zijn voor ouderen erg belangrijk. Om een nieuwe gewoonte tot stand te brengen, hoef je niet de oude gewoontes op te ruimen. Je kunt doorgaan met de gewoontes waar je mee bezig was. Vele ouderen drinken graag een bakje koffie bij de buurvrouw of andere bekenden om hen heen. Om een actieve houding te creëren, kan je er ook voor kiezen om na het bakje koffie een rondje te gaan lopen. De beweging draagt bij aan de mobiliteit. Blijf in beweging en zorg voor regelmaat. De regelmaat draagt bij aan het daadwerkelijk uitvoeren van de activiteit.

  • Houd het regie in eigen handen

De naasten hebben de ouderen lief. Ze nemen graag taken voor hen uit handen om ze te ontlasten. Hierdoor worden ze minder zelfstandig. De ouderen hoeven absoluut niet alles zelf te doen. Het is goed om de ouderen te ontlasten en helpen bij verschillende activiteiten. De ouderen vinden het vaak lastig om zelfstandig boodschappen te kiezen. De mantelzorg neemt met alle liefde boodschappen mee voor hun naasten. Om de ouderen toch het regie in eigen handen te laten houden, kunnen ze ervoor kiezen om mee te gaan naar de supermarkt. Je bent samen en kunt hulp bieden indien dit nodig is. Op deze manier heb je al ouder toch nog een leuk uitstapje naar de supermarkt.

  • Beweging in en rondom het huis

Voor beweging hoef je er niet op uit. Ook in de veilige thuisomgeving kan voldoende beweging plaatsvinden. Een kopje koffie zetten doe je zelf. Hiervoor moet je een kleine stukje lopen om bij het koffiezetapparaat te komen. Dit gaat hoogstwaarschijnlijk om een kleine afstand, maar in beweging blijven is erg belangrijk. De ouderen zijn geneigd om dingen die ze nodig hebben in hun directe omgeving te leggen. Dit is handig, maar stimuleert geen beweging. Als je alle spullen een andere plek geeft, dan word je gedwongen om te lopen.

0 FacebookTwitterPinterestEmail
Hangmat in bos

Ieder mens ervaart wel eens een periode van stress. Stress hoort bij het leven, maar te veel stress is niet gezond. Door te veel stress kun je je niet meer ontspannen en daardoor kunnen klachten optreden. Door tijdig voldoende te ontspannen, voorkom je de eventuele stress. Door te ontspannen werkt jouw lichaam na stress beter. Als je jezelf ontspant, dan zul je merken dat de ademhaling rustiger wordt, jouw hart langzamer gaat kloppen en dat de bloeddruk lager wordt. Dit is goed voor jouw lichaam. Wij geven jou graag een aantal tips voor een ontspannen gevoel. Lees snel verder en ontdek de tips.

Iedere dag opnieuw

Het is belangrijk om iedere dag opnieuw voldoende ontspanning te krijgen. Er zijn een aantal activiteiten die je dagelijks kort kunt uitvoeren, zodat je voldoende ontspanning krijgt. Je kunt ervoor kiezen om te wandelen, fietsen en sporten. Tijdens het uitvoeren van de activiteit zul je merken dat je je beter voelt en tot ontspanning komt. Je hoofd wordt eventjes leeg gemaakt. Na het uitvoeren van de activiteit kan je eventjes helemaal tot rust komen en je lichaam volledig ontspannen. Daarnaast kan je ook kiezen voor rustige activiteiten. Een boek lezen, muziek luisteren of douchen zorgt ook voor de nodige ontspanning. Deze activiteiten kan je elke dag opnieuw uitvoeren. Het is belangrijk om dagelijks stil te staan bij voldoende ontspanning.

Krijg energie

Door dingen te doen die je leuk vindt, krijg je meer energie. Vele activiteiten zullen energie kosten, maar je kunt ook een boost van energie krijgen. Het bezig zijn met je hobby kan je waarschijnlijk dagen lang doen. Je vindt het een leuke activiteit en krijgt er energie van. Vind jij de verschillende blockchain-technologieën interessant? Bekijk de ethereum prijzen en blijf op de hoogte van de actuele zaken rondom blockchain. Daarnaast zijn vrienden en vriendinnen in jouw omgeving erg belangrijk. Maak gezamenlijk tijd om leuke dingen met elkaar te ondernemen.

Minder spanning ervaren

Gezonde spanning is goed. Tijdens een wedstrijd voel je spanning, maar het is gezonde spanning waar jij goed op kunt presteren. Te veel spanning is niet goed. Ga na welke activiteit jou veel energie kost. Een dergelijke activiteit voer je uit, omdat het moet. Kijk of jij deze activiteit kunt overdragen aan een ander of er anders op een andere manier zelf mee te stoppen. Leg de lat voor jezelf niet te hoog en kijk wat jouw lichaam aan kan. Heb jij problemen of andere zaken te bespreken met iemand? Probeer dit direct bespreekbaar te maken. Hoe langer je gaat wachten, hoe meer je erover nadenkt en hoe meer stress je vervolgens zult ervaren.

Gezond leven

Een gezonde levensstijl is voor iedereen aan te raden. Om klachten te voorkomen of eventuele klachten te behandelen is een gezonde levensstijl enorm belangrijk. Het gezonde leven begint bij voldoende slaap. Zorg voor een slaapritme waar jij je aan kunt houden. Ga op tijd naar bed en sta de volgende dag weer op tijd op voor een fris en fruitige start van jouw dag. Daarnaast is gezonde voeding ook erg belangrijk. Blijf gezond eten en neem je maaltijden met regelmaat. Het regelmatige eten zorgt ervoor dat je minder ongezonde snacks gaat nuttigen. Drink daarnaast weinig tot geen alcohol. Alcohol is wellicht goed voor tijdelijke ontspanning, maar naderhand kan het problemen alleen maar erger maken. Denk aan jezelf en leef gezond!

0 FacebookTwitterPinterestEmail
Hand masseren

Ieder jaar worden we allemaal weer een jaartje ouder. Oud zijn is leuk, maar oud worden is minder horen we de oudere generatie vaak zeggen. Naarmate de levensjaren toenemen, merken we allemaal dat we te maken krijgen met verschillende kwaaltjes. Het kan hierbij gaan om fysieke klachten in de rug, maar ook om de veroudering van je huid. De veroudering van de huid geeft je vrijwel meteen een oudere uitstraling en dat wil je natuurlijk niet. We blijven het liefst allemaal jarenlang jong.

Het ontstaan van huidveroudering

De veroudering van je huid ontstaat door meerdere factoren. Op de verschillende factoren kan je helaas geen invloed uitoefen. De huidveroudering vindt niet alleen van buitenaf plaats, maar ook juist van binnenuit. Ieder persoon wordt ouder en de huid wordt daardoor ook ouder. Hoe snel de biologische huidveroudering optreedt verschilt per persoon. We kunnen stellen dat de veroudering van je huid erfelijk is bepaald. De extrinsieke huidveroudering vindt plaats van buitenaf. Hier kan jij voor een deel invloed op uitoefenen. De meest bekende factoren die bijdragen aan de veroudering van jouw huid zijn: zonlicht, roken, alcohol en uitlaatgassen. Om huidveroudering te voorkomen kan je dus rekening houden met de viertal genoemde factoren. Zorg ervoor dat je gebruik en aanraking hiervan minimaliseert.

Collageen en elastine

De lederhuid is een laagje huid wat zich onder de opperhuid bevindt. In deze huidlaag zit onder andere collageen en elastine. Naarmate je leeftijd toeneemt, worden deze vezels in jouw lichaam steeds minder aangemaakt. De vezels in jouw lichaam worden hierdoor ouder en je huid wordt minder elastisch en kan wellicht gaan hangen. Collageen is de bouwsteen voor de stevigheid van de huid. Als je huid losser om je lichaam gaat zitten, dan heeft dit te maken met de afname van collageen. Jaarlijks neemt collageen met 1% af en wordt het collageen in je lichaam vertraagd. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat het proces van afname plaatsvindt vanaf je 25ste levensjaar. Wij raden je aan om voor jouw 25ste levensjaar te beginnen met verschillende behandelingen en huidproducten omtrent de aanmaak van collageen. Een collageen supplement is onder andere geschikt voor de aanmaak van collageen in jouw lichaam. De elastine bevindt zich ook in de lederhuid. Elastine is een eiwit wat voorkomt in het bindweefsel van jouw lichaam. Het heeft een elastisch effect wat ervoor zorgt dat je lichaam zich minder snel zal gaan beschadigen door eventuele factoren van buitenaf.

Gezonde levensstijl

Een gezonde levensstijl heeft veel invloed op je huid. We vertellen jou graag meer over een aantal grote factoren van een gezonde levensstijl en welke invloed zij uitoefenen op jouw huid. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar drink voldoende water. Het vocht wordt opgeslagen in jouw lichaam onder de opperhuid. Wanneer je lichaam ouder wordt, houd je steeds minder vocht vast. Door voldoende water te drinken, vul je tekorten in je lichaam aan, waardoor je huid stevig en strak wordt. Op lange termijn zal dit resulteren tot minder zichtbare rimpels. Naast het vele drinken, zijn de gezonde maaltijden ook erg belangrijk. Het gezonde eten bevat vele voedingsstoffen waardoor je huid gezond en sterk blijft. Laat de frituurpan staat en kies voor een lekkere gezonde salade.

Stressniveau

Wellicht heb jij er zelf ook wel eens last van gehad: stress. De stress komt bij velen van ons voor. De ene ervaart stress voor een kortere periode. Voor anderen kan de stress een langere tijd aan te houden. De stress kan gevolgen hebben op het verouderingsproces van jouw lichaam. Een stresshormon in je lichaam is cortisol. De aanmaak hiervan zorgt voor het versnellen van je huidverouderingsproces. Daarnaast heeft stress ook invloed op jouw eetgewoontes. Je bent sneller geneigd om snel een pizza te bestellen of een blik soep open te trekken. Het advies is om proberen jouw stress te verminderen. Je kunt hierbij denken aan sporten of een wandeling in het bos.

0 FacebookTwitterPinterestEmail
Stenen in balans

Mediteren en yoga: kun je hier een link tussen leggen? Jazeker! Door te mediteren tijdens yoga-oefeningen, zal jij gegarandeerd meer rust (zowel fysieke als mentale rust). Hunker jij na deze hectische tijden ook naar meer rust en wil je weten hoe dat mogelijk is door middel van yoga en mediteren, lees dan vooral verder.

Yoga brengt geest, lichaam en energie samen

Voordat we verdergaan met de overeenkomsten tussen mediteren en yoga, is het ook van belang om een paar verschillen te verduidelijken. Feit is dat deze twee begrippen onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, maar ze zijn niet helemaal aan elkaar gelijk. Laten we beginnen met yoga. Door yoga verenig je drie componenten: je geest, je lichaam en energie. Niet alleen leert het je om bewuster stil te staan en te zorgen voor jezelf, maar daarnaast ook voor je naasten. Dit wordt veelal gedaan door het uitvoeren van oefeningen die je lichaam sterker en flexibeler maken. Op internet kun je een heleboel filmpjes vinden van yoga-oefeningen. Je kunt ook op een yoga-klas gaan als je wil ontdekken of yoga voor jou werkt. Het voordeel hiervan is dat je niet zelf de oefeningen hoeft uit te voeren, maar dit met andere mensen kunt delen die dezelfde interesse delen. Je leert ook direct nieuwe mensen kennen en wordt gecorrigeerd door een instructeur als je een oefening niet helemaal juist uitvoert.

Mediteren als rustpunt van je gedachten

Mediteren is in principe een onderdeel van yoga. Door te mediteren kun je dichterbij jezelf komen. Dit is raadzaam als je je bijvoorbeeld ver verwijderd voelt van je omgeving, de mensen om wie je geeft of jezelf even bent kwijtgeraakt. Yoga kun je zoals gezegd met meerdere mensen uitvoeren: mediteren doe je daarentegen echt voor jezelf, veelal stilzittend op een kussen of op een stoel. Meditatie kan ook voor een mate van spiritualiteit zorgen. Je laat als het ware al je fysieke en mentale inspanningen even los. Daar komt in de plaats een grote mate van ontspanning en rust voor terug. Het kan helpen om al je gedachten even op een rijtje te zetten en te reflecteren op wat nu echt belangrijk is voor jou. We kunnen concluderen dat yoga een soort bewegende meditatie is. Meditatie an sich vindt in totale rust plaats. Deze twee hebben dus zeker veel raakvlakken, maar er zijn ook veel verschillen te benoemen. Zoek uit wat voor jou werkt en ontdek wat die rust met jouw welzijn doet!

0 FacebookTwitterPinterestEmail
Hardlopen in het bos

Zijn de sportscholen dicht vanwege een strenge lockdown om het aantal besmettingen naar beneden proberen te krijgen? Als trouwe bezoeker aan de sportschool kan dat een flinke tegenvaller zijn, vooral als er een tijdlang geen enkel perspectief is. Ook als jij graag naar de sportschool gaat als uitlaatklep, dan is de sluiting van de sportschool lastig en frustrerend. Gelukkig zijn er ook een heleboel alternatieven om er toch voor te zorgen dat jij voldoende beweging krijgt. Want vergeet niet dat (blijven) bewegen van heel groot belang is!

Zoek de buitenlucht op

Eerste tip: ga naar buiten! Als je de luxe hebt om, bijvoorbeeld tijdens het thuiswerken, af en toe even eruit te gaan, grijp die mogelijkheid dan met beide handen aan. Urenlang turen naar je beeldscherm is niet bepaald gezond. Wat je bijvoorbeeld kunt doen, is een rondje (hard)lopen. Natuurlijk is dit heel anders dan rennen op de loopband wat je gewend was in de sportschool, maar iedere beweging telt. Bovendien zie je zo ook eens een andere omgeving! Je kunt het hardlopen afwisselen met flink doorstappen, of er juist voor kiezen om alleen maar te gaan rennen. Je kunt hierin eindeloos afwisselen!

Eigen apparaten aanschaffen

Eerlijk is eerlijk, in het bos vind je geen roeiapparaten, gewichten of loopbanden. Kun jij echt niet zonder, dan zou je er eens aan kunnen denken om een aantal apparaten zelf aan te schaffen (mocht je over de ruimte en het geld beschikken, uiteraard). Door te beschikken over je eigen apparaten en ander typisch sportschoolmateriaal, kun je zelf bepalen wanneer je hier gebruik van maakt. Een ander voordeel is dat dit helemaal van jezelf is, dus je hoeft het niet langer te delen met andere mensen. Wel zo coronaproof. 😉 Je hoeft niet gelijk een heel pakket aan apparaten aan te schaffen: houd het klein en koop alleen de apparaten die jij écht gaat gebruiken. Hierbij kun je denken aan een fitnessmat, een crosstrainer of bijvoorbeeld een roeiapparaat.

Samen sta je sterk

Sport je altijd met een vriend of vriendin? Perfect! Je kunt bovenstaande adviezen natuurlijk ook heel goed samen uitvoeren. Wat ook kan helpen is om met elkaar te brainstormen hoe jullie het beste kunnen sporten in tijden van een lockdown. Samen kunnen jullie elkaar motiveren om alles eruit te halen, ook wanneer het even tegenzit.

Ga vooral bij jezelf na wat jij prettig vindt en wat voor jou het beste werkt om die coronakilo’s de baas te blijven!

0 FacebookTwitterPinterestEmail
Lockdown Corona

Vind jij het lastig om te dealen met de huidige pandemie en de lockdown die daarmee gemoeid gaat? Wees gerust, je bent niet de enige. Het belangrijkste is dat je jezelf niet laat beïnvloeden door de negativiteit. Hoe je dat het beste kunt doen, lees je in deze blog.

Blijf in beweging en raak geïnspireerd

Vind vooral jouw eigen weg in het omgaan met deze lockdown. Wat voor veel mensen werkt, is om te blijven bewegen. Ga bijvoorbeeld een lang stuk wandelen bij je in de buurt of in een mooie bosrijke omgeving. Ben je dol op de natuur? Dan kun je deze lockdown juist gebruiken om wat meer stil te staan bij de schoonheid van de natuur. Door het drukke en gehaaste bestaan kan het er weleens bij inschieten om hier uitgebreid bij stil te staan. Schaf online wat nieuwe fancy wandelschoenen aan en gebruik ze meteen om nieuwe plekken te ontdekken. Daarnaast kun je op zoek gaan naar een inspirerende podcast waar je naar kunt luisteren tijdens een wandeling. Vandaag de dag zijn er ontzettend veel podcasts; zo is er altijd wel een passende voor jou. Door te bewegen en te luisteren naar muziek of podcasts die jou energie geeft, zal je merken dat je veel beter kunt dealen met een lockdown. Het is ook van groot belang om in beweging te blijven. Door het thuiswerken kan het maar zo zijn dat je veel te veel stilzit. Dat is ongezond en het kan er ook voor zorgen dat je vermoeid raakt. Ga er dus geregeld alleen of met een kennis op uit! Naast een wandeling kun je er natuurlijk ook voor kiezen om een stuk te gaan fietsen. Kies een mooie fietsroute uit en voel de hernieuwde energie door je lichaam stromen.

Kijk naar wat er wél mogelijk is

Door een lockdown wordt het contact met dierbaren, vrienden, collega’s en kennissen tot een minimum beperkt. Ook hiervoor geldt: je hebt zelf een keuze hoe je ermee omgaat. Het feit dat er een lockdown is, verander je niet, maar wel hoe je hier zelf mee dealt. Accepteer de situatie en probeer juist te kijken wat er wél mogelijk is, bijvoorbeeld een digitale borrel met je collega’s of nodig een vriend uit voor een kop koffie bij je thuis. Wanneer je probeert te accepteren wat er nu niet kan en er het beste van te maken, zal je er juist extra van gaan genieten als alles weer open is.

0 FacebookTwitterPinterestEmail
Yoga aan zee

Tegenwoordig is yoga heel hip. Niet gek dat veel mensen steeds vaker een yogamatje aanschaffen en dagelijks oefeningen doen om te ontspannen en de dag door te nemen of juist alle gedachten even van zich af te laten glijden. Denk jij dat yoga bij jou past? Lees dan snel verder en kom erachter of yoga ook iets voor jou is!

Meer controle over je lichaam en geest

Allereerst werkt yoga ontzettend ontspannend. In coronatijd is het logisch dat je veel stress hebt ervaren. Ook door andere, persoonlijke omstandigheden kan het soms allemaal even te veel worden. Hoe fijn is het dan als je een uitlaatklep hebt waar je helemaal tot rust komt? Tip: door een vast moment te plannen waar je een aantal yoga oefeningen uitvoert, creëer je meteen rust in je hoofd. Stel bijvoorbeeld een realistisch schema op waarin je deze oefeningen terug laat komen. Zo kun je je er makkelijker aan houden om elke dag of wanneer het jou uitkomt je yogamatje er weer even bij te pakken. Tevens is het heel belangrijk om geregeld je hoofd leeg te maken, om bijvoorbeeld beter te kunnen relativeren en meer controle te hebben over je lichaam en geest. Wedden dat jij door meer rust in je hoofd ook meer energie krijgt voor dingen die je leuk vindt om te doen?

Versterk je spieren

Wil jij daarnaast sterkere spieren? Met yoga maak je niet alleen je spieren, maar daarnaast ook je botten sterker. Klinkt goed, toch? Uiteraard moet je er wel voor zorgen dat je de juiste oefeningen doet om dit te kunnen realiseren. Zo zijn er veel houdingen die je kunt aannemen. Heb je nog niet zoveel ervaring met yoga, dan is het raadzaam om de oefeningen eerst te overleggen met een deskundige op dit gebied. Het zou zonde zijn als je er blessures of overbelasting aan overhoudt door de verkeerde houdingen of oefeningen. Het belangrijkste is dat je je er prettig bij voelt. Voelt iets verkeerd, ga dan niet verder, maar zoek naar een manier zodat jij het wel kunt uithouden.

Flexibeler de dag door

Een andere reden waarom tegenwoordig iedereen aan yoga doet, is uiteraard het vergroten van je flexibiliteit. Dus ben je van jezelf niet zo lenig, dan zou het beginnen met yoga een goed startpunt kunnen zijn. Je maakt je spieren langer en flexibeler zodat je soepeler de dag kunt beginnen – of juist afsluiten, dat is helemaal jouw keuze.

0 FacebookTwitterPinterestEmail