Home » Blog » De gevolgen van een goede tandverzorging

De gevolgen van een goede tandverzorging

door crjonline
Tandpasta

Als het goed is poets jij elke dag twee keer je tanden. Dit is wat tandartsen aanraden, omdat het invloed heeft op veel lichamelijke processen – meer dan jij misschien had verwacht. In deze blog leggen we je meer uit over tandverzorging: hoe zorg je ervoor dat dit goed onderhouden wordt en wat gebeurt er als je dit niet doet?

Hoe zorg je voor een goede tandverzorging?

Twee keer per dag je tanden poetsen is al een goede start. Wanneer je tandenpoetst, verwijder je de tandplak dat ervoor zorgt dat je mogelijk gaatjes krijgt of andere klachten. Tandartsen raden vaak aan om minstens twee keer per dag je tanden te poetsen, maar het is bewezen dat één keer soms ook al genoeg is. Zorg er dus voor dat je hier tijd voor maakt, bijvoorbeeld voordat je naar bed gaat of nadat je wakker wordt!

Overigens is tandenpoetsen niet de enige manier om je tanden te verzorgen. Zo kun je ook kiezen voor mondspoelen of kun je goed nadenken over jouw manier van tandenpoetsen. Er zit namelijk ook al veel verschil tussen elektrisch en niet elektrisch.

Gevolgen van een slechte tandverzorging

Wanneer jij niet dagelijks je tanden verzorgt, kan dit veel negatieve gevolgen met zich meebrengen. We benoemen er een paar, om je er bewust van te maken.

  • Gele tanden. Dit gevolg is vrij logisch: wanneer je geen tandenpoetst, verwijder je geen tandplak. Het gevolg hiervan is dat je tanden vergelen.
  • Slechte adem: in tandpasta zit vaak een verfrissend element dat je adem lekker laat ruiken. Dit element blijft langer hangen dan je misschien zelf zou verwachten. Als je niet dagelijks je tanden poetst, is er ook geen sprake van deze geur.
  • Overheersend tandvlees. Je tandvlees is er om je tanden te beschermen, voornamelijk de wortels hiervan. Het is natuurlijk fijn dat dit gebeurt, maar wanneer jij je mond niet goed verzorgt, kan je tandvlees gaan verrotten of groeien, waardoor je tanden kleiner lijken. Dit ziet er in veel gevallen niet mooi uit.

Professionele hulp voor mondverzorging

Om te verzekeren dat jouw mondverzorging succesvol is, is het ook belangrijk om eens in de zo veel tijd een controlebeurt te nemen bij een tandarts, bijvoorbeeld de tandartsen van Dental Network. Deze tandartsen nemen de tijd om jouw mond goed te controleren en geven je tips over hoe je dit mogelijk nog kunt verbeteren. Heb jij toch een gaatje, dan wordt er ook voor gezorgd dat deze wordt gevuld. Ideaal dus!

Gerelateerde berichten