Home » Blog » Drie manieren waarop jij aan mondverzorging kunt doen

Drie manieren waarop jij aan mondverzorging kunt doen

door crjonline
Mondverzorging

Mondhygiëne is enorm belangrijk. Wanneer jij je mond niet goed verzorgt, kan dit zorgen voor gaatjes, een slechte adem en meerdere lichamelijke klachten. Dit wil je natuurlijk niet! Gelukkig zijn deze klachten ver van je huis als je je mond goed verzorgt. Dit is op meerdere manieren te doen. We benoemen drie manieren van mondverzorging in deze blog. Poetsen maar!

1. Tandenpoetsen

Een eerste manier is de manier van mondverzorging die iedereen eigenlijk wel kent. Toch merken we dat lang niet iedereen weet wat tandenpoetsen precies doet, met als gevolg dat sommige mensen het niet langer nodig achten. Wanneer je iets eet, laat je resten achter in je mond. Dit kunnen korrels zijn van je eten, maar tandplak is een ander goed dat achterblijft. Door je tanden te poetsen, verwijder je dit tandplak. Doe je dit niet, dan geef je de tandplak de ruimte om gaatjes te maken of om andere aandoening te creëren.

 2. Flossen

Een andere manier om je mond te verzorgen, is door te flossen. Dit doe je met een flostouwtje, dat je heen en weer beweegt tussen je tanden. Het effect van flossen is vrijwel hetzelfde als het effect van tandenpoetsen, maar heeft één gevolg dat niet plaatsvindt, namelijk het verfrissen van je adem. Dat wil niet zeggen dat flossen gelijk een slechtere keuze is: het is namelijk effectiever tegen het verwijderen van etensresten en tandplak.

3. Mondspoeling

Een combinatie die vooral vaak met flossen wordt gemaakt, is mondspoeling. Hierbij spoel je je mond met een speciaal middel, dat helpt om de bacteriën in je mond te verwijderen. Omdat je bij flossen dus niet voorzien bent van een frisse smaak, is mondspoeling een ideale oplossing. Dit is vaak voorzien van dezelfde mint smaak als tandpasta, waardoor jij met een frisse adem de dag tegemoet gaat. Wanneer je mondspoeling gebruikt, is het aangeraden om dit twee keer per dag 30 seconden te doen.

Tandartscontrole

Om de puntjes op de i te zetten, is het natuurlijk ook belangrijk om regelmatig naar de tandarts te gaan. Deze controleert in welke mate jij je mond goed verzorgt en geeft waar nodig tips om dit te verbeteren. Heb jij al een tijdje geen controle gehad, maak dan gelijk een afspraak bij jouw tandarts Almere!

Gerelateerde berichten