Home » Blog » Lockdown en geen zin om voor werk te sporten? Dit zijn de alternatieven!

Lockdown en geen zin om voor werk te sporten? Dit zijn de alternatieven!

door crjonline
Hardlopen in het bos

Zijn de sportscholen dicht vanwege een strenge lockdown om het aantal besmettingen naar beneden proberen te krijgen? Als trouwe bezoeker aan de sportschool kan dat een flinke tegenvaller zijn, vooral als er een tijdlang geen enkel perspectief is. Ook als jij graag naar de sportschool gaat als uitlaatklep, dan is de sluiting van de sportschool lastig en frustrerend. Gelukkig zijn er ook een heleboel alternatieven om er toch voor te zorgen dat jij voldoende beweging krijgt. Want vergeet niet dat (blijven) bewegen van heel groot belang is!

Zoek de buitenlucht op

Eerste tip: ga naar buiten! Als je de luxe hebt om, bijvoorbeeld tijdens het thuiswerken, af en toe even eruit te gaan, grijp die mogelijkheid dan met beide handen aan. Urenlang turen naar je beeldscherm is niet bepaald gezond. Wat je bijvoorbeeld kunt doen, is een rondje (hard)lopen. Natuurlijk is dit heel anders dan rennen op de loopband wat je gewend was in de sportschool, maar iedere beweging telt. Bovendien zie je zo ook eens een andere omgeving! Je kunt het hardlopen afwisselen met flink doorstappen, of er juist voor kiezen om alleen maar te gaan rennen. Je kunt hierin eindeloos afwisselen!

Eigen apparaten aanschaffen

Eerlijk is eerlijk, in het bos vind je geen roeiapparaten, gewichten of loopbanden. Kun jij echt niet zonder, dan zou je er eens aan kunnen denken om een aantal apparaten zelf aan te schaffen (mocht je over de ruimte en het geld beschikken, uiteraard). Door te beschikken over je eigen apparaten en ander typisch sportschoolmateriaal, kun je zelf bepalen wanneer je hier gebruik van maakt. Een ander voordeel is dat dit helemaal van jezelf is, dus je hoeft het niet langer te delen met andere mensen. Wel zo coronaproof. 😉 Je hoeft niet gelijk een heel pakket aan apparaten aan te schaffen: houd het klein en koop alleen de apparaten die jij écht gaat gebruiken. Hierbij kun je denken aan een fitnessmat, een crosstrainer of bijvoorbeeld een roeiapparaat.

Samen sta je sterk

Sport je altijd met een vriend of vriendin? Perfect! Je kunt bovenstaande adviezen natuurlijk ook heel goed samen uitvoeren. Wat ook kan helpen is om met elkaar te brainstormen hoe jullie het beste kunnen sporten in tijden van een lockdown. Samen kunnen jullie elkaar motiveren om alles eruit te halen, ook wanneer het even tegenzit.

Ga vooral bij jezelf na wat jij prettig vindt en wat voor jou het beste werkt om die coronakilo’s de baas te blijven!

Gerelateerde berichten