Home » Blog » Vertragen van huidveroudering

Vertragen van huidveroudering

door crjonline
Hand masseren

Ieder jaar worden we allemaal weer een jaartje ouder. Oud zijn is leuk, maar oud worden is minder horen we de oudere generatie vaak zeggen. Naarmate de levensjaren toenemen, merken we allemaal dat we te maken krijgen met verschillende kwaaltjes. Het kan hierbij gaan om fysieke klachten in de rug, maar ook om de veroudering van je huid. De veroudering van de huid geeft je vrijwel meteen een oudere uitstraling en dat wil je natuurlijk niet. We blijven het liefst allemaal jarenlang jong.

Het ontstaan van huidveroudering

De veroudering van je huid ontstaat door meerdere factoren. Op de verschillende factoren kan je helaas geen invloed uitoefen. De huidveroudering vindt niet alleen van buitenaf plaats, maar ook juist van binnenuit. Ieder persoon wordt ouder en de huid wordt daardoor ook ouder. Hoe snel de biologische huidveroudering optreedt verschilt per persoon. We kunnen stellen dat de veroudering van je huid erfelijk is bepaald. De extrinsieke huidveroudering vindt plaats van buitenaf. Hier kan jij voor een deel invloed op uitoefenen. De meest bekende factoren die bijdragen aan de veroudering van jouw huid zijn: zonlicht, roken, alcohol en uitlaatgassen. Om huidveroudering te voorkomen kan je dus rekening houden met de viertal genoemde factoren. Zorg ervoor dat je gebruik en aanraking hiervan minimaliseert.

Collageen en elastine

De lederhuid is een laagje huid wat zich onder de opperhuid bevindt. In deze huidlaag zit onder andere collageen en elastine. Naarmate je leeftijd toeneemt, worden deze vezels in jouw lichaam steeds minder aangemaakt. De vezels in jouw lichaam worden hierdoor ouder en je huid wordt minder elastisch en kan wellicht gaan hangen. Collageen is de bouwsteen voor de stevigheid van de huid. Als je huid losser om je lichaam gaat zitten, dan heeft dit te maken met de afname van collageen. Jaarlijks neemt collageen met 1% af en wordt het collageen in je lichaam vertraagd. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat het proces van afname plaatsvindt vanaf je 25ste levensjaar. Wij raden je aan om voor jouw 25ste levensjaar te beginnen met verschillende behandelingen en huidproducten omtrent de aanmaak van collageen. Een collageen supplement is onder andere geschikt voor de aanmaak van collageen in jouw lichaam. De elastine bevindt zich ook in de lederhuid. Elastine is een eiwit wat voorkomt in het bindweefsel van jouw lichaam. Het heeft een elastisch effect wat ervoor zorgt dat je lichaam zich minder snel zal gaan beschadigen door eventuele factoren van buitenaf.

Gezonde levensstijl

Een gezonde levensstijl heeft veel invloed op je huid. We vertellen jou graag meer over een aantal grote factoren van een gezonde levensstijl en welke invloed zij uitoefenen op jouw huid. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar drink voldoende water. Het vocht wordt opgeslagen in jouw lichaam onder de opperhuid. Wanneer je lichaam ouder wordt, houd je steeds minder vocht vast. Door voldoende water te drinken, vul je tekorten in je lichaam aan, waardoor je huid stevig en strak wordt. Op lange termijn zal dit resulteren tot minder zichtbare rimpels. Naast het vele drinken, zijn de gezonde maaltijden ook erg belangrijk. Het gezonde eten bevat vele voedingsstoffen waardoor je huid gezond en sterk blijft. Laat de frituurpan staat en kies voor een lekkere gezonde salade.

Stressniveau

Wellicht heb jij er zelf ook wel eens last van gehad: stress. De stress komt bij velen van ons voor. De ene ervaart stress voor een kortere periode. Voor anderen kan de stress een langere tijd aan te houden. De stress kan gevolgen hebben op het verouderingsproces van jouw lichaam. Een stresshormon in je lichaam is cortisol. De aanmaak hiervan zorgt voor het versnellen van je huidverouderingsproces. Daarnaast heeft stress ook invloed op jouw eetgewoontes. Je bent sneller geneigd om snel een pizza te bestellen of een blik soep open te trekken. Het advies is om proberen jouw stress te verminderen. Je kunt hierbij denken aan sporten of een wandeling in het bos.

Gerelateerde berichten