Home » Blog » Wat heeft mediteren met yoga te maken?

Wat heeft mediteren met yoga te maken?

door crjonline
Stenen in balans

Mediteren en yoga: kun je hier een link tussen leggen? Jazeker! Door te mediteren tijdens yoga-oefeningen, zal jij gegarandeerd meer rust (zowel fysieke als mentale rust). Hunker jij na deze hectische tijden ook naar meer rust en wil je weten hoe dat mogelijk is door middel van yoga en mediteren, lees dan vooral verder.

Yoga brengt geest, lichaam en energie samen

Voordat we verdergaan met de overeenkomsten tussen mediteren en yoga, is het ook van belang om een paar verschillen te verduidelijken. Feit is dat deze twee begrippen onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, maar ze zijn niet helemaal aan elkaar gelijk. Laten we beginnen met yoga. Door yoga verenig je drie componenten: je geest, je lichaam en energie. Niet alleen leert het je om bewuster stil te staan en te zorgen voor jezelf, maar daarnaast ook voor je naasten. Dit wordt veelal gedaan door het uitvoeren van oefeningen die je lichaam sterker en flexibeler maken. Op internet kun je een heleboel filmpjes vinden van yoga-oefeningen. Je kunt ook op een yoga-klas gaan als je wil ontdekken of yoga voor jou werkt. Het voordeel hiervan is dat je niet zelf de oefeningen hoeft uit te voeren, maar dit met andere mensen kunt delen die dezelfde interesse delen. Je leert ook direct nieuwe mensen kennen en wordt gecorrigeerd door een instructeur als je een oefening niet helemaal juist uitvoert.

Mediteren als rustpunt van je gedachten

Mediteren is in principe een onderdeel van yoga. Door te mediteren kun je dichterbij jezelf komen. Dit is raadzaam als je je bijvoorbeeld ver verwijderd voelt van je omgeving, de mensen om wie je geeft of jezelf even bent kwijtgeraakt. Yoga kun je zoals gezegd met meerdere mensen uitvoeren: mediteren doe je daarentegen echt voor jezelf, veelal stilzittend op een kussen of op een stoel. Meditatie kan ook voor een mate van spiritualiteit zorgen. Je laat als het ware al je fysieke en mentale inspanningen even los. Daar komt in de plaats een grote mate van ontspanning en rust voor terug. Het kan helpen om al je gedachten even op een rijtje te zetten en te reflecteren op wat nu echt belangrijk is voor jou. We kunnen concluderen dat yoga een soort bewegende meditatie is. Meditatie an sich vindt in totale rust plaats. Deze twee hebben dus zeker veel raakvlakken, maar er zijn ook veel verschillen te benoemen. Zoek uit wat voor jou werkt en ontdek wat die rust met jouw welzijn doet!

Gerelateerde berichten