Home » Blog » Moeite met mentaal sterk te blijven tijdens de pandemie? Probeer dit!

Moeite met mentaal sterk te blijven tijdens de pandemie? Probeer dit!

door crjonline
Meisje in de zon dansen

Het is geen nieuws als je hoort dat het behoorlijk lastig kan zijn om tijdens de pandemie de schouders eronder te zetten, je aan de regels te houden en te hopen op betere tijden. Het kan dan ook best uitdagend zijn om mentaal sterk te blijven. Om je heen heb je vast al verhalen gehoord van mensen die er helemaal doorheen zitten. Positief blijven en een sterke mindset zijn misschien wel de belangrijkste medicijnen. Wil je weten hoe? Je leest het hieronder.

Positieve en negatieve emoties

Allereerst is het van belang te vermelden dat positieve emotie rust, optimisme en focus teweegbrengt. Negatieve emoties daarentegen brengen ongeduld, angst en frustratie in je naar boven. Je hebt iedere dag weer de keuze om positieve en negatieve emoties toe te laten. Probeer het onderscheid hiertussen te zien en te begrijpen dat je zelf een heleboel invloed hebt op hoe jij met de omstandigheden van je leven omgaat. Dat helpt ongetwijfeld bij het creëren en vasthouden van een sterke geest.

Breng je geest tot rust

Daarnaast is yoga een uitstekende manier om je tot rust te komen. Door gerichte oefeningen train je niet alleen je lichaam (yoga zorgt namelijk voor een sterker, soepeler en flexibeler lijf), maar ook je geest. Reflecteren en loslaten zijn hierbij sleutelwoorden. Zoek naar een manier waardoor jij helemaal tot rust kan komen. Ontspanning is, zeker tijdens een pandemie, ontzettend belangrijk. En wat voor een ander goed werkt, betekent niet dat het voor jou ook werkt.

Val niet terug in oude patronen

Nu de versoepelingen zijn aangekondigd en het ‘normale’ leven weer terugkomt, kan je agenda wellicht alweer behoorlijk volgepland zijn. Als we een ding hebben geleerd van de pandemie is dat het van cruciaal belang is om voldoende rustmomenten voor jezelf te hebben. Het is wellicht verleidelijk om weer terug te vallen in je oude patroon, maar vroeg of laat kom je jezelf tegen. Waak daar dus voor en blijf te allen tijde goed voor jezelf zorgen! Doe waar jij gelukkig van wordt en waar je energie uit haalt. Of dat nu een lang stuk fietsen is of op de pank ploffen met een goed boek: het is aan jou om hier invulling aan te geven. Wellicht overbodig om te vermelden, maar toch mooi om mee af te sluiten: leef bewust! Zorg goed voor jezelf. Eet gezond, zorg voor voldoende lichaamsbeweging en slaap. Deze componenten houden je altijd weer in balans.

Gerelateerde berichten