Home » Blog » Redenen waarom je moet beginnen met het bijhouden van een agenda!

Redenen waarom je moet beginnen met het bijhouden van een agenda!

door crjonline
Agenda op tafel

Tegenwoordig zijn we allemaal ontzettend drukke dagen en lijkt het haast alsof een dag te weinig uren heeft om alles af te krijgen wat je wilt. Van ’s ochtends vroeg tot in de avond ben je aan een stuk door bezig met dingen zoals werk, de was en andere klusjes in huis, met de kinderen of huisdieren, met vrienden en de buren. Afspraak na afspraak, dat het haast niet meer bij te houden is wat je moet doen. Een agenda kan je helpen bij het bijhouden van al je afspraken, zodat je het niet allemaal ergens in jouw brein hoeft te bewaren. In deze blog bespreken we een aantal redenen waarom een agenda een handige accessoire is om altijd bij je te hebben!

Het schrijven helpt je onthouden

Het is bewezen dat je dingen sneller onthoudt wanneer je ze opschrijft. Door het bijhouden van een agenda op papier, schrijf je al je afspraken op. Op deze manier zul je je afspraken minder snel vergeten. Het bijhouden van een agenda op je smartphone lijkt misschien effectief, maar het typen van iets is niet hetzelfde als schrijven. Die afspraak bij de tandarts die al maanden stond omdat ze zo ontzettend druk is de afgelopen tijd zul je op deze manier niet meer zo snel vergeten. (Ben je op zoek naar een tandarts in Rotterdam? Tandartslaanopzuid.nl verwelkomt graag nieuwe patiënten in hun praktijk!)

Je zult minder snel afgeleid zijn

Je kent het wel: je wilt snel iets in je agenda op je telefoon opzoeken en 30 seconden later scroll je door je instagram feed. Onze telefoon is een grote afleiding voor ons. Door het bijhouden van een agenda op papier, zul je tijdens je werk minder afgeleid zijn omdat je niet naar je telefoon hoeft te graaien om te kijken wat voor afspraak je op dat moment hebt.

Het is niet alleen een agenda

Tegenwoordig heb je agenda’s die gecombineerd zijn met extra ruimtes om allerlei dingen op te schrijven. Dit kun je gebruiken om bijvoorbeeld inspiratie op te schrijven, boodschappenlijstjes, misschien kun je er je tekenkunsten in kwijt. Het kan een manier voor je zijn om jezelf op een andere manier te uiten, waardoor je veel creatiever kunt worden. Je kan voor jezelf to do taken opschrijven om je dag effectief in te delen, om sneller klaar te zijn met je taken!

Gerelateerde berichten