Home » Blog » Zo blijf jij jezelf uitdagen tijdens deze lockdown

Zo blijf jij jezelf uitdagen tijdens deze lockdown

door crjonline
Persoon op berg

Wat duurde de lockdown lang, hè? Het is meer dan logisch om je soms eens somber te voelen over de hele pandemie. Zoveel beperkingen, familie en vrienden die je minder vaak ziet dan dat je zou willen… Makkelijk is het niet. Gelukkig zijn de versoepelingen aangekondigd en is de verschuiving naar een normaal leven weer langzaamaan in gang gezet. Die overgang is nogal wat, maar alle reden om ernaar uit te kijken! Of er ooit nog een lockdown komt weet niemand, maar met onderstaande tips kun jij jezelf toch blijven uitdagen in tijden met beperkingen.

Zoek een hobby

Schreef jij als kind altijd al graag verhaaltjes of was je juist altijd buiten voetballend te vinden? Droomde jij er altijd al van om je tekeningen tot leven te brengen in vorm van schilderijen en andere vormen van kunst? Iedereen heeft een hobby en passie. Ga actief op zoek naar jouw passie! Door de lockdown heb je wellicht veel meer tijd over. De reistijd die je gebruikte om op je werk of naar school te gaan, kun je nu investeren in jouw interesses. Door te doen wat je leuk vindt in je vrije tijd, zal de tijd sneller voorbijgaan en heb je geen eens erg in die vervelende lockdown. Weet je niet goed waar jouw passie ligt? Boeken, podcasts en webinars kunnen je daar uitstekend bij helpen. Door je hobby of passie opnieuw of voor het eerst uit te vinden, blijf jij jezelf in tijden van een lockdown uitdagen! Het is tevens een perfecte manier om je zinnen en je gedachten even te verzetten. Het is wellicht overbodig om te vermelden dat je je te allen tijde op positieve dingen moet focussen, maar dat is o zo belangrijk.

Challenge jezelf

Het is altijd van belang om jezelf uit te dagen – op ieder terrein van je leven. Neem bijvoorbeeld je werk. Voel jij dat de sleur er een beetje insluipt? Het mooie is dat je dit zelf kunt veranderen. Jij hebt de regie! Vind jij je baan nog wel leuk, maar zoek je wat meer verdieping? Ga dan eens in gesprek met je leidinggevende. Wellicht wordt het tijd voor een cursus of aanvullende studie. Of misschien kom je erachter dat je hier niet meer op je plek zit. Blijf kritisch naar jezelf kijken. Challenge jezelf! Het leven is te kort om alles maar op z’n beloop te laten. Zelfs in tijden van een lockdown kun jij een heleboel bewerkstelligen, zolang je het zelf maar wil!

Gerelateerde berichten