Home » Overig

Overig

Elektrische gitaar

Gitaren zijn er in alle soorten en maten. Ze kunnen akoestisch of elektrisch zijn, en ze kunnen in verschillende genres bespeeld worden. Als je een beginner bent, vraag je je misschien af welk soort gitaar het beste bij je past. In deze blogpost bespreken we enkele van de populairste soorten gitaren en hun gebruik, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Akoestische gitaren

Een akoestische gitaar is een populaire keuze voor beginners omdat hij relatief eenvoudig te bespelen is. Akoestische gitaren worden meestal zonder stekker bespeeld, hoewel ze op een versterker kunnen worden aangesloten voor een voller geluid. Als je folk, country of popmuziek wilt leren spelen, is een akoestische gitaar een goede keuze.

Elektrische gitaren

Een elektrische gitaar is een instrument dat in veel verschillende muziekgenres wordt gebruikt. Elektrische gitaren worden meestal bespeeld via een versterker, waardoor ze hun kenmerkende geluid krijgen. Als je geïnteresseerd bent in het spelen van rock, blues, of metal muziek, dan is een elektrische gitaar de manier om te gaan. Elektrische gitaren kunnen moeilijk te bespelen zijn als je een beginner bent, maar met oefening kunnen ze net zo gemakkelijk zijn als akoestische gitaren

Basgitaren

Een basgitaar is een type gitaar dat meestal gebruikt wordt in jazz, rock en popmuziek. Basgitaren hebben meestal vier snaren in plaats van zes zoals andere gitaren. Basgitaren worden bespeeld met een plectrum of je vingers en worden getokkeld in plaats van getokkeld. Als je geïnteresseerd bent in het spelen van muziek die veel soul of groove vereist, dan is een basgitaar de juiste keuze voor jou

Voor ieder wat wils

Er zijn veel verschillende soorten gitaren die er zijn, en elk heeft zijn eigen unieke geluid en stijl. Bij het kiezen van een gitaar is het belangrijk te bedenken wat voor soort muziek je wilt spelen. Als je net begint, kan een akoestische gitaar de beste keuze voor je zijn. Maar als je wilt Rocken of funky wilt worden met wat Jazz nummers, dan is een elektrische of basgitaar misschien meer iets voor jou. Wat voor soort muziek je ook wilt spelen, er is altijd wel een gitaar die perfect bij je past.

0 FacebookTwitterPinterestEmail
Iphone en earpods

Iedereen kent ze wel: de welbekende Apple iPhones. De mobiele telefoons van het merk Apple zijn razend populair. Ieder jaar brengt het merk Apple een nieuw model uit. Vele mensen zijn tegenwoordig in het bezit van een Apple iPhone. Er zijn een aantal manieren waarop jij jouw Apple iPhone uniek kunt maken. Zo wordt jouw telefoon nooit verward met een andere iPhone van Apple en blijf jij in het bezit van je eigen telefoon. Wij geven jou een aantal tips om jouw Apple iPhone uniek te maken.

Hoesje

Je kunt jouw telefoon herkenbaar maken door iets uniek te maken wat zichtbaar is. Een hoesje van een telefoon is vrijwel altijd zichtbaar. Vele hoesje lijken op elkaar of zijn vrij standaard. Daardoor maak je nog steeds niet kenbaar dat de telefoon van jou is. Tegenwoordig is het ook mogelijk om een foto af te drukken op het hoesje van jouw telefoon. Hiermee maak jij jouw hoesje volkomen uniek. Wanneer de telefoon wordt gevonden, kunnen ze wellicht door middel van de foto herkennen van wie de telefoon is. Maak jouw telefoon uniek en kom een iPhone hoesje maken.

Achtergrond

De achtergrond van jouw telefoon is gemakkelijk aan te passen. Het wijzigen van de achtergrond brengt daarnaast geen extra kosten met zich mee. Wanneer je een melding krijgt op je iPhone, dan zie je dat het scherm opheldert. De achtergrond wordt zichtbaar, waardoor je snel kunt herkennen of het jouw telefoon is. Iedere achtergrond van jezelf zal voor jou herkenbaar zijn. Wil jij door middel van de achtergrond aan iedereen laten weten dat het jouw telefoon is? Kies dan voor een persoonlijke achtergrond waar jij zelf of een kenmerk van jou op wordt getoond.

Kleuren

Voorheen werden de Apple iPhones enkel uitgebracht in de basiskleuren. Tegenwoordig maakt Apple af en toe bij een lancering gebruik van verschillende kleuren. Door een opvallende kleur te kiezen maak jij jouw Apple iPhone uniek. Velen zullen kiezen voor de basiskleuren of maken gebruik van een hoesje. Om de kleur te blijven zien en daarnaast jouw Apple iPhone goed te beschermen, kan je gebruik maken van een doorzichtig hoesje. Hierdoor blijft de kleur en uitstraling van jouw iPhone voorop staan. Bekijk de verschillende kleuren van de iPhones op de website van Apple.

0 FacebookTwitterPinterestEmail
Overleg met laptop

Het vinden van geschikte kandidaten voor openstaande vacatures kan best lastig zijn. Dat komt namelijk niet zomaar aanwaaien en er is tegenwoordig best wat overtuigingskracht nodig om een kandidaat te werven. Het is cruciaal om je merk als werkgever te optimaliseren en daarbij je marketing goed in te zetten. Maar hoe doe je dat precies? In deze blog geven wij jou twee tips waarop je jouw werkgeversmerk goed uitdraagt.

  1. Optimaliseer je arbeidsmarktcommunicatie

Arbeidsmarktcommunicatie is de communicatie die je doet richting huidige en potentiële nieuwe werknemers. Het inzetten op dit soort communicatie is belangrijker dan ooit, aangezien er een hele boel concurrentie op de loer ligt. Met arbeidsmarktcommunicatie heb je als doel om nieuwe geschikte kandidaten te werven en jouw bedrijf als een positieve en goede werkgever te positioneren. Er zijn verschillende manieren om dit te doen, maar het vraagt wel om een goede doordachte strategie. Het is dus niet die ene social media post waarin je een vacature online zet. Zo’n strategie bevat korte termijndoelen, zoals het opvullen van vacature A en vacature B. Maar ook lange  termijndoelen zijn er in verwerkt, zoals mijn bedrijf moet dé werkgever worden in de horeca. De strategie biedt stappen aan die je moet nemen om die doelen te behalen.

Wanneer je jouw arbeidscommunicatie zal optimaliseren, dan zal je vanzelf merken dat er een positieve groei zit in het aantal geschikte kandidaten dat reageert op jouw vacatures.

  • Laat zien hoe het werken bij jouw bedrijf is

Als werkzoekende wil je graag weten hoe het zou zijn om bij een bepaald bedrijf te werken. Wanneer je als werkgever een goed beeld geeft van de werksfeer, een dag in het leven van een X (de baan die je aanbiedt), dan zal de potentiële sollicitant eerder overgaan tot daadwerkelijk solliciteren. Dit kijkje in jouw bedrijf kan je geven door het aanmaken van een werken-bij-website. Op deze pagina kan je op een laagdrempelige manier communiceren over wat jouw bedrijf te bieden heeft. De sollicitanten krijgen op deze manier een goed beeld over of zij in het bedrijf passen en of de baan heb wel echt leuk lijkt. Het belangrijkste op zo’n pagina is dat je laat zien of in je eigen taal vertelt waarom het zo gaaf is om voor jouw bedrijf te werken. Het helpt om hierbij vanuit de positie van een medewerker te schrijven. Zo zal de kandidaat zich meteen aangesproken voelen.

Ben je een uitzendbureau?

Als uitzendbureau word je ingehuurd om kandidaten aan de juiste banen te koppelen, maar er komt natuurlijk ook meer backoffice werk bij kijken. Wil je je meer focussen op het vinden en koppelen van juiste kandidaten en sollicitanten? Dan kan je eens overwegen om je backoffice uit te besteden.

0 FacebookTwitterPinterestEmail
Man kind vrouw op strand

Door groot personeelstekort kunnen er dit jaar helaas een stuk minder vluchten vertrekken vanaf luchthaven Schiphol. In juli worden er gemiddeld 13.500 passagiers per dag aan de grond gehouden. Naast het feit dat het voor veel chaos en onzekerheid zorgt op de luchthaven zelf, komen ook veel mensen in de problemen met financiën. Op het moment dat je een pakketreis hebt afgesloten. Dus vlucht en verblijf in één krijg je volgens de wet je totale reissom terug. Maar hoe zit het met mensen die een losse vlucht hebben geboekt en apart een verblijf? Valt dit onder de reisverzekering? In dit blog leggen we je dat uit. Heb je nog geen reisverzekering of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Online kun je terecht bij meerdere onafhankelijke vergelijkers die je daarbij kunnen assisteren.

Als je geen pakketreis hebt geboekt, maar een enkel ticket wordt deze vergoed vanuit de reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij. Je kunt ook een vervangende vlucht aangeboden krijgen, deze kan echter eerder of later vertrekken dan je oorspronkelijke vlucht. Je bent dan ook niet verplicht het aanbod voor een vervangende vlucht aan te nemen. Bij weigering moet de luchtvaartmaatschappij jouw geld terugstorten binnen 7 dagen. De meeste mensen hebben naast een vlucht ook verblijf geboekt in het land waar ze op vakantie gaan. Wanneer je geen annuleringsverzekering hebt komen deze kosten voor eigen rekening. Wel is de consumentenbond op dit moment bezig met een massaclaim voor Schiphol waarin deze kosten worden verhaald. Er is dus nog hoop voor de gedupeerde reizigers. Of het verhalen van de schade op Schiphol gaat lukken moet nog blijken. Je kan zelf het verblijf proberen om te boeken naar een andere periode in het jaar of zelfs een jaar verplaatsen. Wat hierin precies de mogelijkheden zijn is per verblijf verschillend. Wanneer je een kortlopende of langlopende reisverzekering hebt afgesloten bestaat er een kans dat je de kosten daar op kunt verhalen. Echter moet je dan wel zijn voorzien van de juiste dekking. Om zeker te weten dat je nog goed verzekerd bent op vakantie kun je je huidige reisverzekering vergelijken of een nieuwe afsluiten. Dit kan bijvoorbeeld op Independer, Pricewise of Verzekering.nl. Let op! Als je nu een annuleringsverzekering of reisverzekering afsluit dekt dat bij de meeste verzekeraars niet de kosten voor komende vakantie. De verzekering moet vaak 7 dagen voor het boeken zijn afgesloten.

0 FacebookTwitterPinterestEmail
Duurzaam ondernemen

Nu duurzaamheid een steeds belangrijkere rol inneemt in onze samenleving, zien we dat meer en meer bedrijven ervoor kiezen om hun bedrijfsvoering te verduurzamen. De motieven hiervoor kunnen zeer sterk uiteenlopen. Zo kiezen sommige bedrijven enkel en alleen voor duurzaam ondernemen omdat het hun imago en daarmee ook de winstgevendheid ten goede komt. Gelukkig zien de meeste bedrijven ook echt de noodzaak er wel van in. Deze bedrijven denken niet alleen aan hun eigen hachje, maar staan bovendien bewust stil bij het behoud van onze aarde. Wat het motief ook is, wil je duurzaam ondernemen? Begin dan klein! Je hoeft echt niet meteen een heel windmolenpark op je bedrijventerrein aan te leggen. Hieronder volgen drie tips.

Vervang papieren en plastic wegwerpbekertjes door afwasbare koffiemokken

Wanneer iedere werknemer zo’n drie papieren of plastic wegwerpbekertjes per dag gebruikt en vervolgens weggooit, dan lijkt dat misschien heel weinig. Toch tellen die aantallen behoorlijk snel op, zeker wanneer je kijkt naar het aantal wegwerpbekertjes dat op jaarbasis op de vuilnisbelt belandt. Daarnaast komt ook lang niet al het afval op de juiste plek terecht. Zo vindt een groot deel van al ons plastic afval nog steeds een weg naar zee, waardoor de plasticsoep alleen maar erger wordt. Duurzaam ondernemen begint dan ook met het vervangen van papieren en plastic wegwerpbekertjes door afwasbare koffiemokken. Vind je standaard koffiemokken te saai? Kies dan voor een koffiemok met logo. Deze kun je geheel naar wens laten bedrukken.

Vervang oude gloeilampen door energiezuinige LED smart lampen

Wist je dat traditionele gloeilampen ware energievreters zijn? Vooral in vergelijking met moderne LED lampen zijn dit soort lampen totaal niet efficiënt. Om dezelfde hoeveelheid licht op te brengen, verbruikt een gloeilamp veel meer energie. Dit komt omdat de meeste energie verloren gaat in de vorm van warmte. Slechts een fractie van de verbruikte energie wordt daadwerkelijk omgezet in licht. LED lampen produceren nauwelijks warmte en kennen dan ook een zeer hoge energie-efficiëntie. Maak je nu nog gebruik van gloeilampen? Vervang die dan zo spoedig mogelijk door LED lampen. Het liefst een smart variant met bewegingssensor die zichzelf uitschakelt zodra er geen beweging meer in de ruimte gedetecteerd wordt. Het mogen dan LED lampen zijn, lampen die branden terwijl er niemand in de ruimte aanwezig is verbruiken alsnog onnodig energie!

Ga bewust en spaarzaam om met verwarming en airconditioning

In de trant van duurzaam ondernemen is het tot slot raadzaam om bewust en spaarzaam met verwarming en airconditioning om te gaan. Ook hier geldt: is er niemand in de ruimte aanwezig, dan is het zonde om de verwarming of de airconditioning aan te laten. Wat we ook veel zien is dat de verwarming vol aanstaat en dat tegelijkertijd de ramen wagenwijd open staan. Dit brengt uiteraard onnodig hoge stookkosten met zich mee. Zet je de verwarming aan? Zorg er dan voor dat de ramen zoveel mogelijk dicht zijn. Zo blijft de warmte binnen en gaat het niet meteen verloren.

0 FacebookTwitterPinterestEmail
Lantaarn slingers

Vind jij het ook zo leuk om je woning van top tot teen te versieren wanneer er iets te vieren valt? Pak je graag groots uit tijdens verjaardagen, jubileums en andere feestelijke aangelegenheden? En ben je een beetje creatief aangelegd? Dan is deze blog wellicht iets voor jou. Want hierin willen we graag drie verschillende feestartikelen uitlichten die je makkelijk zelf kunt maken. Het enige wat je hiervoor nodig hebt zijn enkele knutselspullen die in bijna iedere winkel wel te koop zijn en een dosis creativiteit. Zit je er klaar voor? Lees dan snel verder!

Slingers

Zelf slingers maken is appeltje-eitje. Met een lang stuk touw, enkele gekleurde vellen papier en wat lijm kom je al een heel eind. Het hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Een vrolijk gekleurde vlaggetjeslijn heb je namelijk zo gemaakt. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is de vellen papier één keer dubbelvouwen, van punt naar punt. Zo ontstaat er als het ware een driehoek. Even het touw er stevig tussen plakken en voordat je het weet heb jij jouw zelfgemaakte slinger in de woonkamer hangen. Tip: zorg ervoor dat je de ‘vlaggetjes’ telkens met ongeveer dezelfde ruimte ertussen aan het touw vastplakt en wissel af met de kleuren.

Feesthoedjes

Heb je nog wat gekleurde vellen papier over? Dat is mooi! Je kunt ze namelijk ook gebruiken voor het maken van feesthoedjes. Teken hiervoor allereerst een grote cirkel op het papier. Hoe groter de cirkel, hoe hoger het hoedje uiteindelijk zal worden. Zorg ervoor dat de cirkel perfect rond is. Gebruik een passer of kies een rond voorwerp dat je met een potlood kunt omtrekken. Bepaal vervolgens het midden van de cirkel en teken van hieruit twee rechte lijnen richting de rand van de cirkel, onder een hoek van 90 graden. Als je dit stuk papier nu netjes over de zojuist getekende lijnen uitknipt, houdt je als het goed is nog driekwart van de cirkel over. Schuif de ene afgeknipte rand over de andere heen en er ontstaat vanzelf een kegel. Plak stevig vast en je feesthoedje is klaar.

Photobooth props

Voor het maken van photobooth props moet je allereerst op zoek gaan naar sjablonen van brilletjes, snorretjes, tekstballonnen en andere items die je als photobooth prop wilt gebruiken. Je kunt de sjablonen printen op stevig wit papier en zelf inkleuren, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om ze direct op wat dikker gekleurd papier of papier met een leuk printje af te drukken. Knip de sjablonen netjes uit. Ren vervolgens naar de supermarkt voor wat lange satéprikkers en plak deze aan de achterkant van de sjablonen vast met plakband. Zo simpel is het!

Toch feestartikelen kopen?

Ben je toch wat minder creatief dan gedacht of heb je helaas geen tijd om zelf feestartikelen te maken? Gelukkig kun je jouw feestartikelen ook gewoon kant-en-klaar online bestellen. Bijvoorbeeld bij een webshop als Slingershop.nl. Hier verkopen ze alles wat jij nodig hebt om jouw woning leuk te versieren. Neem zelf eens een kijkje!

0 FacebookTwitterPinterestEmail