Home » Overig

Overig

Duurzaam ondernemen

Nu duurzaamheid een steeds belangrijkere rol inneemt in onze samenleving, zien we dat meer en meer bedrijven ervoor kiezen om hun bedrijfsvoering te verduurzamen. De motieven hiervoor kunnen zeer sterk uiteenlopen. Zo kiezen sommige bedrijven enkel en alleen voor duurzaam ondernemen omdat het hun imago en daarmee ook de winstgevendheid ten goede komt. Gelukkig zien de meeste bedrijven ook echt de noodzaak er wel van in. Deze bedrijven denken niet alleen aan hun eigen hachje, maar staan bovendien bewust stil bij het behoud van onze aarde. Wat het motief ook is, wil je duurzaam ondernemen? Begin dan klein! Je hoeft echt niet meteen een heel windmolenpark op je bedrijventerrein aan te leggen. Hieronder volgen drie tips.

Vervang papieren en plastic wegwerpbekertjes door afwasbare koffiemokken

Wanneer iedere werknemer zo’n drie papieren of plastic wegwerpbekertjes per dag gebruikt en vervolgens weggooit, dan lijkt dat misschien heel weinig. Toch tellen die aantallen behoorlijk snel op, zeker wanneer je kijkt naar het aantal wegwerpbekertjes dat op jaarbasis op de vuilnisbelt belandt. Daarnaast komt ook lang niet al het afval op de juiste plek terecht. Zo vindt een groot deel van al ons plastic afval nog steeds een weg naar zee, waardoor de plasticsoep alleen maar erger wordt. Duurzaam ondernemen begint dan ook met het vervangen van papieren en plastic wegwerpbekertjes door afwasbare koffiemokken. Vind je standaard koffiemokken te saai? Kies dan voor een koffiemok met logo. Deze kun je geheel naar wens laten bedrukken.

Vervang oude gloeilampen door energiezuinige LED smart lampen

Wist je dat traditionele gloeilampen ware energievreters zijn? Vooral in vergelijking met moderne LED lampen zijn dit soort lampen totaal niet efficiënt. Om dezelfde hoeveelheid licht op te brengen, verbruikt een gloeilamp veel meer energie. Dit komt omdat de meeste energie verloren gaat in de vorm van warmte. Slechts een fractie van de verbruikte energie wordt daadwerkelijk omgezet in licht. LED lampen produceren nauwelijks warmte en kennen dan ook een zeer hoge energie-efficiëntie. Maak je nu nog gebruik van gloeilampen? Vervang die dan zo spoedig mogelijk door LED lampen. Het liefst een smart variant met bewegingssensor die zichzelf uitschakelt zodra er geen beweging meer in de ruimte gedetecteerd wordt. Het mogen dan LED lampen zijn, lampen die branden terwijl er niemand in de ruimte aanwezig is verbruiken alsnog onnodig energie!

Ga bewust en spaarzaam om met verwarming en airconditioning

In de trant van duurzaam ondernemen is het tot slot raadzaam om bewust en spaarzaam met verwarming en airconditioning om te gaan. Ook hier geldt: is er niemand in de ruimte aanwezig, dan is het zonde om de verwarming of de airconditioning aan te laten. Wat we ook veel zien is dat de verwarming vol aanstaat en dat tegelijkertijd de ramen wagenwijd open staan. Dit brengt uiteraard onnodig hoge stookkosten met zich mee. Zet je de verwarming aan? Zorg er dan voor dat de ramen zoveel mogelijk dicht zijn. Zo blijft de warmte binnen en gaat het niet meteen verloren.

0 FacebookTwitterPinterestEmail
Lantaarn slingers

Vind jij het ook zo leuk om je woning van top tot teen te versieren wanneer er iets te vieren valt? Pak je graag groots uit tijdens verjaardagen, jubileums en andere feestelijke aangelegenheden? En ben je een beetje creatief aangelegd? Dan is deze blog wellicht iets voor jou. Want hierin willen we graag drie verschillende feestartikelen uitlichten die je makkelijk zelf kunt maken. Het enige wat je hiervoor nodig hebt zijn enkele knutselspullen die in bijna iedere winkel wel te koop zijn en een dosis creativiteit. Zit je er klaar voor? Lees dan snel verder!

Slingers

Zelf slingers maken is appeltje-eitje. Met een lang stuk touw, enkele gekleurde vellen papier en wat lijm kom je al een heel eind. Het hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Een vrolijk gekleurde vlaggetjeslijn heb je namelijk zo gemaakt. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is de vellen papier één keer dubbelvouwen, van punt naar punt. Zo ontstaat er als het ware een driehoek. Even het touw er stevig tussen plakken en voordat je het weet heb jij jouw zelfgemaakte slinger in de woonkamer hangen. Tip: zorg ervoor dat je de ‘vlaggetjes’ telkens met ongeveer dezelfde ruimte ertussen aan het touw vastplakt en wissel af met de kleuren.

Feesthoedjes

Heb je nog wat gekleurde vellen papier over? Dat is mooi! Je kunt ze namelijk ook gebruiken voor het maken van feesthoedjes. Teken hiervoor allereerst een grote cirkel op het papier. Hoe groter de cirkel, hoe hoger het hoedje uiteindelijk zal worden. Zorg ervoor dat de cirkel perfect rond is. Gebruik een passer of kies een rond voorwerp dat je met een potlood kunt omtrekken. Bepaal vervolgens het midden van de cirkel en teken van hieruit twee rechte lijnen richting de rand van de cirkel, onder een hoek van 90 graden. Als je dit stuk papier nu netjes over de zojuist getekende lijnen uitknipt, houdt je als het goed is nog driekwart van de cirkel over. Schuif de ene afgeknipte rand over de andere heen en er ontstaat vanzelf een kegel. Plak stevig vast en je feesthoedje is klaar.

Photobooth props

Voor het maken van photobooth props moet je allereerst op zoek gaan naar sjablonen van brilletjes, snorretjes, tekstballonnen en andere items die je als photobooth prop wilt gebruiken. Je kunt de sjablonen printen op stevig wit papier en zelf inkleuren, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om ze direct op wat dikker gekleurd papier of papier met een leuk printje af te drukken. Knip de sjablonen netjes uit. Ren vervolgens naar de supermarkt voor wat lange satéprikkers en plak deze aan de achterkant van de sjablonen vast met plakband. Zo simpel is het!

Toch feestartikelen kopen?

Ben je toch wat minder creatief dan gedacht of heb je helaas geen tijd om zelf feestartikelen te maken? Gelukkig kun je jouw feestartikelen ook gewoon kant-en-klaar online bestellen. Bijvoorbeeld bij een webshop als Slingershop.nl. Hier verkopen ze alles wat jij nodig hebt om jouw woning leuk te versieren. Neem zelf eens een kijkje!

0 FacebookTwitterPinterestEmail