Home » Blog » 3x feestartikelen die je makkelijk zelf kunt maken

3x feestartikelen die je makkelijk zelf kunt maken

door crjonline
Lantaarn slingers

Vind jij het ook zo leuk om je woning van top tot teen te versieren wanneer er iets te vieren valt? Pak je graag groots uit tijdens verjaardagen, jubileums en andere feestelijke aangelegenheden? En ben je een beetje creatief aangelegd? Dan is deze blog wellicht iets voor jou. Want hierin willen we graag drie verschillende feestartikelen uitlichten die je makkelijk zelf kunt maken. Het enige wat je hiervoor nodig hebt zijn enkele knutselspullen die in bijna iedere winkel wel te koop zijn en een dosis creativiteit. Zit je er klaar voor? Lees dan snel verder!

Slingers

Zelf slingers maken is appeltje-eitje. Met een lang stuk touw, enkele gekleurde vellen papier en wat lijm kom je al een heel eind. Het hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Een vrolijk gekleurde vlaggetjeslijn heb je namelijk zo gemaakt. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is de vellen papier één keer dubbelvouwen, van punt naar punt. Zo ontstaat er als het ware een driehoek. Even het touw er stevig tussen plakken en voordat je het weet heb jij jouw zelfgemaakte slinger in de woonkamer hangen. Tip: zorg ervoor dat je de ‘vlaggetjes’ telkens met ongeveer dezelfde ruimte ertussen aan het touw vastplakt en wissel af met de kleuren.

Feesthoedjes

Heb je nog wat gekleurde vellen papier over? Dat is mooi! Je kunt ze namelijk ook gebruiken voor het maken van feesthoedjes. Teken hiervoor allereerst een grote cirkel op het papier. Hoe groter de cirkel, hoe hoger het hoedje uiteindelijk zal worden. Zorg ervoor dat de cirkel perfect rond is. Gebruik een passer of kies een rond voorwerp dat je met een potlood kunt omtrekken. Bepaal vervolgens het midden van de cirkel en teken van hieruit twee rechte lijnen richting de rand van de cirkel, onder een hoek van 90 graden. Als je dit stuk papier nu netjes over de zojuist getekende lijnen uitknipt, houdt je als het goed is nog driekwart van de cirkel over. Schuif de ene afgeknipte rand over de andere heen en er ontstaat vanzelf een kegel. Plak stevig vast en je feesthoedje is klaar.

Photobooth props

Voor het maken van photobooth props moet je allereerst op zoek gaan naar sjablonen van brilletjes, snorretjes, tekstballonnen en andere items die je als photobooth prop wilt gebruiken. Je kunt de sjablonen printen op stevig wit papier en zelf inkleuren, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om ze direct op wat dikker gekleurd papier of papier met een leuk printje af te drukken. Knip de sjablonen netjes uit. Ren vervolgens naar de supermarkt voor wat lange satéprikkers en plak deze aan de achterkant van de sjablonen vast met plakband. Zo simpel is het!

Toch feestartikelen kopen?

Ben je toch wat minder creatief dan gedacht of heb je helaas geen tijd om zelf feestartikelen te maken? Gelukkig kun je jouw feestartikelen ook gewoon kant-en-klaar online bestellen. Bijvoorbeeld bij een webshop als Slingershop.nl. Hier verkopen ze alles wat jij nodig hebt om jouw woning leuk te versieren. Neem zelf eens een kijkje!

Gerelateerde berichten