Home » Blog » Een studio inrichten; how to?

Een studio inrichten; how to?

door crjonline
Studio

Voor studenten is het een veelvoorkomend woning begrip en tegenwoordig mogen steeds meer Nederlanders zich er eigenaar van noemen; een studio. Een studio is een praktische woning, meestal bestaande uit één kamer en bedoeld voor één persoon. In deze kamer bevindt zich vaak een kleine keuken, het woongedeelte en het slaapgedeelte. Daarmee is alles dus in één ruimte te vinden, waardoor de huur vaak niet erg hoog is. Perfect dus eigenlijk!

Hoewel een studio een uitgelezen kans is om volledig op jezelf te wonen en niet te veel huur te betalen, staat het mensen toch vaak in de weg om voor een studio te kiezen; alles bevindt zich immers in dezelfde kamer… Gelukkig hebben wij een aantal goede tips om jouw studio als het ware onder te verdelen in verschillende ruimtes!

Kamerschermen

Wist je dat er veel verschillende kamerschermen op de markt zijn waarmee je jouw studio in een mum van tijd praktisch kan inrichten? Deze kamerschermen zijn meestal licht van kleur; zo zorg je ervoor dat de kamer niet ineens een stuk kleiner lijkt! Met een kamerscherm kan je bijvoorbeeld een afscheiding tussen de keuken en het woongedeelte van je studio maken; zo voelt het alsnog alsof je twee verschillende kamers in een studio hebt!

Andere afscheidingen

Zie je het gebruik van kamerschermen niet per se zitten omdat je bang bent dat het erg hokkerig wordt in jouw studio? Dan zijn er gelukkig nog een hoop andere manieren om jouw verschillende hoekjes toch te scheiden! Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen een bank te plaatsen; door banken te plaatsen aan de achterkant van jouw bed en daar bijvoorbeeld haaks op, creëer je een tv-hoek en een slaapgedeelte in een!

Wil je toch een hogere afscheiding, maar wil je daarin praktisch zijn? Schaf dan een mooie witte kast aan, welke je bijvoorbeeld naast je bed kan zetten. Hierdoor valt het bed weg en lijkt het dus eigenlijk alsof je jouw slaapkamer hebt afgeschermd, maar kan je tegelijkertijd jouw spulletjes opbergen in de kast! Twee vliegen in één klap dus.

It’s all about the colours

Wil je jouw studio graag ruimtelijk doen ogen? Zorg er dan voor dat je kiest voor lichte kleuren; maak de muren wit en de meubels ook lekker licht! Kies bijvoorbeeld voor een lichtgrijze bank, in plaats van de donkere variant! Door het gebruik van lichte kleuren lijkt een ruimte al snel een stuk ruimer; precies wat je wil in jouw studio!

Gerelateerde berichten