Home » Blog » Geef je tuin een make-over met deze inspirerende ideeën en tips

Geef je tuin een make-over met deze inspirerende ideeën en tips

door crjonline
Tuin

Met het mooie weer in aantocht is dit hét moment om je tuin wat extra aandacht te geven. Geef je tuin een complete make-over en geniet tijdens de warmere maanden van de prachtige buitenruimte die je gecreëerd hebt. In deze blog delen we inspirerende ideeën en handige tips om je tuin er fantastisch uit te laten zien, inclusief het toevoegen van wandlampen voor een extra dimensie. Of je nu op zoek bent naar een rustige plek om te ontspannen of een gezellige ruimte om te entertainen, er is altijd een tuin make-over idee dat bij jou past.

1. Creëer een buitenwoonkamer

Een buitenwoonkamer is de ideale plek om te ontspannen en te genieten van je tuin. Creëer een comfortabele zithoek met mooie buitenmeubels en kussens. Maak het geheel af met een buitentapijt en wat decoratieve accessoires, zoals kussentjes en kaarsen. Om de ambiance ’s avonds te verhogen kun je wandlampen toevoegen die een warm en gezellig licht verspreiden.

2. Kies een kleurenpalet

Laat de kleuren in je tuin op elkaar aansluiten door een kleurenpalet te kiezen. Door een paar eenvoudige kleuraccenten aan te brengen, zoals in kussens, bloempotten en accessoires, wordt het geheel een stuk mooier en samenhangender. Pas ook de kleur van de wandlampen aan op de kleuren van je buitenmeubels zodat alles perfect bij elkaar past. Zo heb je bijvoorbeeld een LED wandlamp wit die overal bij past.

3. Geef je tuin structuur

Een georganiseerde tuin oogt altijd rustiger en stijlvoller. Maak gebruik van borders, hagen en plantenbakken om verschillende gebieden in de tuin te creëren. Zo heb je bijvoorbeeld een plek voor het terras, het gazon en het zwembad. Door wandlampen van LED24 hier en daar te plaatsen kun je deze verschillende gebieden nog meer markeren en accentueren.

4. Ga de hoogte in

Maak optimaal gebruik van de verticale ruimte in de tuin door verticale tuinen te creëren. Deze zijn perfect voor kleine tuinen terwijl ze ook extra versiering bieden. Maak gebruik van wandlampen voor een magische sfeer als je ’s avonds in de tuin vertoeft.

5. Benut elke hoek van de tuin

De meeste tuinen hebben enkele hoeken die minder worden benut, omdat ze lastig in te richten zijn. Met wat creativiteit kun je deze hoeken omzetten in prachtige plekken. Plaats bijvoorbeeld een klein setje in een hoek, een boog, of een mooie buitenspiegel. Voeg wandlampen toe om de hoek op te lichten en je zult merken dat dit een sfeervolle plek wordt.

Gerelateerde berichten