Home » Blog » Hoe maak ik mijn tuin herfstklaar?

Hoe maak ik mijn tuin herfstklaar?

door crjonline
tuin

Dankzij het mooie weer in september, hebben we nog veel dagen kunnen doorbrengen in onze loungestoel met een drankje erbij op de bijzettafel. In oktober zul je merken dat het nu toch echt herfst is. Wat kun je in deze maand doen om jouw tuin klaar te maken voor de herfst? Je komt erachter door verder te lezen.

Tuinmeubelen opruimen

In de herfst kan het flink regenen en waaien. Zet daarom jouw tuinmeubelen, zoals je loungestoel en bijzettafel, zo neer dat ze geen stormschade oplopen. Schuif je tuinstoelen goed aan bij je tuintafel, berg tuinkussens en loungekussens binnen op en zet een lounge- of bijzettafel achter je loungemeubelen in de hoek van het terras. Een bijzettafel kun je eventueel ook binnen neerzetten en als thematafel gebruiken voor de verschillende, aankomende feestdagen. Hoe leuk is het om de ietwat degelijke bijzettafel om te toveren tot een Halloween bijzettafel.

Gezellig herfst terras

Naar buiten gaan is gezond. Maak daarom een gezellig hoekje met 2 tuinstoelen en een bijzettafel. Zet een herfststukje op de bijzettafel voor een gezellige uitstraling. En als je dan toch een luchtje gaat scheppen, kun je meteen herfstbladeren van je tuintafel en bijzettafel vegen om blijvende vlekken te voorkomen.

Onder de overkapping

Heb je een overkapping? Dan staan jouw tuinmeubelen droog en uit de wind in de herfstperiode. Geniet buiten van alle herfstkleuren van onder de overkapping. Laat de warme rode en oranje tinten terugkomen in accessoires op jouw overdekte terras. Hang een lichtsnoer op of zet een windlicht op een bijzettafel voor gezellig flakkerende verlichting. Plaats meerdere bijzettafels met versiering voor een extra knusse uitstraling.

Groenonderhoud

In de grauwe herfstmaanden wil je ook graag uitzicht hebben op een nette tuin, wanneer je heerlijk op je terras of onder je overkapping zit. In de maand oktober kun je de volgende tuinklussen uitvoeren:

Grasmaaien
Om te voorkomen dat er mos gaat groeien, is het belangrijk om je gras regelmatig te maaien in de herfst. Grasmaaisel dat blijft liggen kan een viltachtige laag vormen. Ruim daarom het gemaaide gras meteen op.

Snoeien
Oktober is de maand om stamrozen met een zware kroon, uitgebloeide bloemen, notenbomen en uitstekende takken van de beukenhaag te snoeien.

Verhuis koukleumen naar binnen

Heb jij planten op je terras die niet zo van kou houden? Verhuis deze koukleumen dan alvast naar binnen. Bij meerdere planten heb je al snel de vloer vol staan. Zet bijzettafels van Gerrits Tuinmeubelen binnen om planten op te zetten. Met bijzettafels van verschillende hoogtes, kun je een speelse plantenstek in de woonkamer maken.

Gerelateerde berichten