Home » Blog » Marketingtips die zullen zorgen dat jouw openstaande vacatures gevuld zullen worden

Marketingtips die zullen zorgen dat jouw openstaande vacatures gevuld zullen worden

door crjonline
Overleg met laptop

Het vinden van geschikte kandidaten voor openstaande vacatures kan best lastig zijn. Dat komt namelijk niet zomaar aanwaaien en er is tegenwoordig best wat overtuigingskracht nodig om een kandidaat te werven. Het is cruciaal om je merk als werkgever te optimaliseren en daarbij je marketing goed in te zetten. Maar hoe doe je dat precies? In deze blog geven wij jou twee tips waarop je jouw werkgeversmerk goed uitdraagt.

  1. Optimaliseer je arbeidsmarktcommunicatie

Arbeidsmarktcommunicatie is de communicatie die je doet richting huidige en potentiële nieuwe werknemers. Het inzetten op dit soort communicatie is belangrijker dan ooit, aangezien er een hele boel concurrentie op de loer ligt. Met arbeidsmarktcommunicatie heb je als doel om nieuwe geschikte kandidaten te werven en jouw bedrijf als een positieve en goede werkgever te positioneren. Er zijn verschillende manieren om dit te doen, maar het vraagt wel om een goede doordachte strategie. Het is dus niet die ene social media post waarin je een vacature online zet. Zo’n strategie bevat korte termijndoelen, zoals het opvullen van vacature A en vacature B. Maar ook lange  termijndoelen zijn er in verwerkt, zoals mijn bedrijf moet dé werkgever worden in de horeca. De strategie biedt stappen aan die je moet nemen om die doelen te behalen.

Wanneer je jouw arbeidscommunicatie zal optimaliseren, dan zal je vanzelf merken dat er een positieve groei zit in het aantal geschikte kandidaten dat reageert op jouw vacatures.

  • Laat zien hoe het werken bij jouw bedrijf is

Als werkzoekende wil je graag weten hoe het zou zijn om bij een bepaald bedrijf te werken. Wanneer je als werkgever een goed beeld geeft van de werksfeer, een dag in het leven van een X (de baan die je aanbiedt), dan zal de potentiële sollicitant eerder overgaan tot daadwerkelijk solliciteren. Dit kijkje in jouw bedrijf kan je geven door het aanmaken van een werken-bij-website. Op deze pagina kan je op een laagdrempelige manier communiceren over wat jouw bedrijf te bieden heeft. De sollicitanten krijgen op deze manier een goed beeld over of zij in het bedrijf passen en of de baan heb wel echt leuk lijkt. Het belangrijkste op zo’n pagina is dat je laat zien of in je eigen taal vertelt waarom het zo gaaf is om voor jouw bedrijf te werken. Het helpt om hierbij vanuit de positie van een medewerker te schrijven. Zo zal de kandidaat zich meteen aangesproken voelen.

Ben je een uitzendbureau?

Als uitzendbureau word je ingehuurd om kandidaten aan de juiste banen te koppelen, maar er komt natuurlijk ook meer backoffice werk bij kijken. Wil je je meer focussen op het vinden en koppelen van juiste kandidaten en sollicitanten? Dan kan je eens overwegen om je backoffice uit te besteden.

Gerelateerde berichten