Home » Blog » Zo wordt jij een echte (thuis) barista!

Zo wordt jij een echte (thuis) barista!

door crjonline
Koffie en mok

Heb jij er altijd al van gedroomd om stiekem een barista te worden? We snappen dat je niet zo snel je baan op zegt en een klein schattig koffietentje op de hoek gaat openen. Wat jij wél kan doen, is het worden van een thuis barista! Zo kun jij jouw gewenste koffies helemaal zelf samen stellen en jouw creativiteit helemaal laten gaan. Benieuwd hoe jij een heuse thuis barista moet worden? Lees dan snel verder, dan vertellen wij jouw wat jij nodig hebt!

Pistonmachine

Een belangrijk item dat niet te missen is, is een pistonmachine. Een pistonmachine biedt jou onwijs veel mogelijkheden als thuis barista. Door gebruik te maken van een pistonmachine kun jij veel invloed op de smaak van jouw koffie uitoefenen. Naast een pistonmachine heb je ook een pistonhouder, filterdrager en een tamper nodig. Lees je voordat je een pistonmachine koopt goed in. De pistonmachines zijn namelijk een dure investering, maar ze gaan doorgaans lang mee en zorgen er wel voor dat jouw koffie fenomenaal lekker wordt.

Ook heb je enkele benodigdheden nodig om jouw barista koffiezetapparaat goed schoon te kunnen maken. Denk hierbij aan een uitkloplade voor de gemalen koffie. Ook zijn schone doeken een must. Hiermee kun jij jouw pistonmachine goed schoon houden.

Koffiekan

De aanschaf van een goede koffiekan is erg belangrijk als jij als thuis barista aan de slag wilt gaan. Door een goede melkkan aan te schaffen is het mogelijk om onwijs leuke vormpjes in jouw koffie te ‘schenken’. Met een beetje oefening kan jij hierdoor jouw kop koffie in een heus kunstwerk omtoveren! Benieuwd hoe jij de melk moet schenken voor jouw latte-art? Kijk dan gerust verschillende tutorials op YouTube. Hier worden veel verschillende gietvormen stap voor stap uitgelegd.

Koffieservies

Jij wilt natuurlijk niet alleen de smaak van jouw koffie op hoogwaardig niveau, maar ook het uiterlijk van de koffie! Door goed koffieservies aan te schaffen maak jij de beleving van jouw koffie helemaal af. Niet alleen belangrijk voor het oog, maar ook voor de inhoud van de koffie. Als een echte koffiekenner weet jij namelijk dat niet alle kopjes koffie in een zelfde soort glas kan worden opgediend. Zo heb jij voor een cappuccino een ander soort glas nodig dan voor een espresso.

De best koffiebonen

Misschien wel het belangrijkste onderdeel van dit lijstje: de koffiebonen! Door goede koffiebonen aan te schaffen ben jij in staat om de beste koffie ooit te maken. Let bij de aanschaf van de bonen goed op, verschillende bonen geven een verschillende smaak. Ben jij al klaar om jouw eerste baristawaardige kop koffie te zetten?

Gerelateerde berichten